Strootman: "Grim brengt energie en enthousiasme"

5 oktober 2016, 12:49

Kevin Strootman is blij met de aanstelling van Fred Grim als assistent van bondscoach Danny Blind. De middenvelder kent hem nog vanuit zijn tijd bij Sparta Rotterdam en verwacht dat zijn stijl van coachen overeenkomt met die van de vertrokken Dick Advocaat.

"Grim is al langer trainer en brengt iets mee wat we nu goed kunnen gebruiken: energie en enthousiasme", aldus Strootman tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik heb hem meegemaakt in mijn Sparta-tijd toen hij daar assistent was. Toen zat hij er ook bovenop en waren we blij met hem. Hij is qua stijl veel meer te vergelijken met Advocaat dan met Marco van Basten."

Zelf noemt Grim 'het creëren van een sfeertje' zijn taak. "Natuurlijk praat je technisch/tactisch met spelers, maar het gaat ook om passie, om commitment", aldus de oud-doelman. "Ik heb met veel jongens al gewerkt bij Jong Oranje, bij Ajax, Sparta. Met Vincent Janssen natuurlijk bij Almere City. Wie ik nog niet ken zijn Georginio Wijnaldum, een paar PSV'ers en mogelijk straks Arjen Robben."

Met Grim naast zich beschikt Blind over een minder bekende naam dan met Advocaat en Van Basten het geval was. De bondscoach denkt echter dat dat misschien wel beter is. "Het lijkt me nu verstandig om te kiezen voor continuïteit en loyaliteit, gekoppeld uiteraard aan kwaliteit. Grim heeft geen clausule in zijn contract dat hij zo weer weg kan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen