KNVB wil opnieuw onderzoek naar kunstgrasvelden

5 oktober 2016, 08:48

De KNVB heeft het Rijksinstituut voor Veiligheid en Milieu (RIVM) verzocht om opnieuw onderzoek te doen naar de gezondheidseffecten van sporten op kunstgrasvelden met rubberen korrels. Dat heeft de voetbalbond woensdag laten weten.

Het televisieprogramma Zembla kwam met een uitzending over de voorgaande onderzoeken naar kunstgrasvelden. Daaruit bleek dat die onderzoeken 'onvoldoende zekerheid bieden' om de conclusie te kunnen trekken dat er geen gezondheidsrisico's zijn voor sporters. Het SBR-rubbergranulaat, dat gebruikt wordt voor kunstgrasvelden, zou mogelijk toch gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

"Hoewel in de uitzending van Zembla niet wetenschappelijk wordt aangetoond dat de rubberen korrels gezondheidsrisico's met zich meebrengen, vindt de KNVB dat het RIVM de bevindingen uit het programma Zembla zorgvuldig moet bekijken en indien nodig vervolgonderzoek moet doen", aldus de KNVB in een statement. De Vereniging Sport en Gemeente (VSG) is het eens met KNVB en aankomende maandag staat een eerst gesprek tussen de instanties gepland. Het RIVM blijft bij het eerdere standpunt dat kunstgras veilig is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen