Weddenschappen op Dembélé (13) leiden tot ophef

5 oktober 2016, 10:54

Karamoko Dembélé maakte maandagavond zijn debuut voor Celtic onder-20. Beelden van de wedstrijd tegen Heart of Midlothian (3-1) waarin de dertienjarige aanvaller meespeelde gingen de hele wereld over. Ladbrokes, een aanbieder van sportweddenschappen, speelde direct in op de actualiteiten en dat leidde tot flink wat ophef.

Ladbrokes kwam direct met gokmogelijkheden als 'Wordt Dembélé de jongste speler in het eerste elftal van Celtic ooit?', 'Maakt Dembélé meer doelpunten voor de club dan Henrik Larsson?' en 'Speelt Dembélé in de toekomst voor Barcelona?'. De Daily Record maakte vervolgens melding van deze weddenschappen.

De weddenschappen zorgden ervoor dat de Schotse kinderombudsman Tam Baillie zich persoonlijk met de kwestie ging bemoeien. "De enorme bedragen bij de clubs hebben ertoe geleid dat de dromen van jonge voetballers om een profspeler te worden, worden geëxploiteerd en dat is geen goede ontwikkeling. Kinderen zijn al onderdeel van transfers op jonge leeftijd en de bond en de competitieorganisatie kijken nu ook de andere kant op. Ik leg dit voor aan het Schotse parlement', aldus Baillie. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen