Stadionkoper RKC: "Mooier kunnen we het niet maken"

5 oktober 2016, 20:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Om het voortbestaan van RKC Waalwijk voor elkaar te krijgen, zal de gemeente Waalwijk het Mandemakers Stadion moeten verkopen. Deze optie is er, aangezien Peters Projectontwikkeling uit Schaijk een bod heeft uitgebracht op de thuishaven van de noodlijdende club.

Rogier Arntz, de directeur die de projectontwikkelaars vertegenwoordigt, vindt dat de Waalwijkse gemeenteraad wel akkoord móet gaan met het voorstel. Peters Projectontwikkeling biedt namelijk 2,5 miljoen euro voor het stadion en een half miljoen euro voor de vordering van 2,8 miljoen euro die de gemeente op RKC heeft.

Het zou voor Waalwijk resulteren in een totale verliespost van 4 miljoen euro, maar het lijkt een essentiële stap om de proflicentie te kunnen behouden. Als dat niet lukt, dan lijkt een faillissement onafwendbaar. "Veel mooier dan dit kunnen wij het echt niet maken. De gemeente is financieel van RKC verlost en de club kan weer vooruit", zegt Arntz tegen het Brabants Dagblad.

De raad van de gemeente Waalwijk komt donderdagavond bijeen voor een debat over het voorstel van Peters Projectontwikkeling. Ondertussen benadrukt Arntz dat er louter goede bedoelingen zijn gemoeid met de koop van het stadion. "We zien het liefst dat RKC tot in lengte van dagen betaald voetbal blijft spelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen