Twente-dames winnen eerste CL-duel van Sparta Praag

5 oktober 2016, 20:56   Bijgewerkt: 5 oktober 2016, 21:13

Het dameselftal van FC Twente heeft woensdagavond een mooie prestatie geleverd in het eerste deel van het tweeluik met Sparta Praag in de knock-outronde van de UEFA Women's Champions League. De Tukkers ontdeden zich knap met 2-0 van de Tsjechische vrouwen en staan zodoende op de drempel van de achtste finales.

Twente bewaart goede herinneringen aan de Champions League, met de winst tegen Bayern München van vorig seizoen als hoogtepunt, en wil daarom weer voor mooie successen zorgen in het prestigieuze toernooi. Een goede aanzet is in ieder geval al gegeven door de ploeg van hoofdtrainer Tommy Stroot. Dankzij goals van Maruschka Waldus en Jill Roord werd het 2-0 tegen Sparta Praag.

Onder toeziend oog van 2.365 toeschouwers kregen Ellen Jansen en Waldus aardige kansen in een wat nerveuze eerste helft van Twente. Vlak na rust voorkwam Waldus een tegentreffer, alvorens Jansen dicht bij de 1-0 was met een kopbal en later ook Lineth Beerensteyn een mogelijkheid kreeg.

Na tachtig minuten spelen werd de ban gebroken door Waldus, die op dat moment de verdiende openingstreffer aantekende. Sparta Praag wisselde meerdere malen en probeerde wat te forceren, maar het was Roord die de wedstrijd vlak voor tijd met een prachtige vrije trap in het slot gooide: 2-0.

De return in Praag wordt volgende week woensdag afgewerkt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen