FIFA neemt afstand van beroemd geworden hotel

6 oktober 2016, 08:00

De FIFA gaat in de toekomst geen gebruik meer maken van het Baur au Lac in Zürich, waar een aantal historische momenten plaatsvonden. De wereldvoetbalbond is van accommodatie veranderd, waardoor er tienduizenden dollars bespaard zouden worden.

De leden van de nieuwe FIFA-raad komen volgende week in de kwartaalbijeenkomst bijeen in het Park Hyatt, dat vlak bij het Baur au Lac hotel ligt en ook vijf sterren heeft. Fatma Samoura, de nieuwe secretaris-generaal van de FIFA, heeft dit besluit genomen in het kader van de reorganisatie bij de mondiale voetbalfederatie.

Het hotel Baur au Lac kent men voornamelijk van de inval in mei 2015, toen er diverse functionarissen van de FIFA van hun bed gelicht werden. Het was het begin van een grootschalig corruptieschandaal bij de wereldvoetbalbond, die een revolutie en onder meer het vertrek van voorzitter Sepp Blatter teweegbracht. Ook werden er belangrijke besluiten gemaakt in het hotel, bijvoorbeeld over de organisatie van de WK's in Rusland en Qatar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen