Cillessen wil nummer één worden bij Barça en Oranje

6 oktober 2016, 09:58   Bijgewerkt: 6 oktober 2016, 11:11

Jasper Cillessen realiseerde afgelopen zomer ondanks een stroef begin van het seizoen bij Ajax een droomtransfer naar FC Barcelona, maar moet daar vooralsnog Marc-André ter Stegen voor zich dulden in de hiërarchie. Ook bij het Nederlands elftal maakte hij een pas op de plaats, aangezien Jeroen Zoet nu de voorkeur krijgt van bondscoach Danny Blind. Toch zit Cillessen lekker in zijn vel. Hij is vastberaden om overal weer de nummer één te worden.

In gesprek met Metro weidt Cillesen uitgebreid uit over zijn stap naar Barcelona, die voor hem toch wel onverwacht kwam. "Ik verkeerde op het laatst bij Ajax niet bepaald in een vorm waarvan je zei: nu zal FC Barcelona zich wel gaan melden", stelt de goalie uit Groesbeek. "Regelmatig heb ik mezelf afgevraagd hoe het kwam dat ik niet in goede doen was. Ik keek te veel naar andere dingen in plaats van naar mijn eigen ontwikkeling. Ik probeerde fouten van anderen op te lossen. Het is leuk hoor, om tactische dingen uit te leggen, maar tijdens een wedstrijd kan dat eigenlijk niet. Ik wilde medespelers beter maken, terwijl ik eigenlijk zelf eerst beter moest worden. Achteraf gezien ben ik veel te sociaal geweest", blikt Cillessen terug.

Het is de behulpzaamheid die in het karakter van de doelman opgesloten zit. "Het is natuurlijk niet zo dat ik dat helemáál niet meer doe. Maar uiteindelijk gaat het om mij, dus moet ik egoïstischer zijn. Daar heb ik het met mijn mental coach en Oranjekeeperstrainer Frans Hoek over gehad en in Barcelona is dat allemaal op zijn plek gevallen. Ik maak me nu veel minder druk om randzaken. Ik voel me veel frisser en fitter. En ik ben minder snel geïrriteerd, omdat ik lekker in mijn vel zit", glimlacht Cillessen.

De sluitpost is gebrand om Ter Stegen, die afgelopen weekend blunderde in het doel van Barça, te passeren in de pikorde. "Toen Ajax mij van NEC haalde werd mij verteld dat ik niet was gehaald om vijf jaar op de bank te zitten. Ik moest het laten zien en dat heb ik gedaan. Bij Barça heb ik hetzelfde pad voor ogen", aldus Cillessen, die ook bij Oranje weer onomstreden wil worden. "Ik wil het niveau halen dat ik tijdens het WK in Brazilië had en daar overheen gaan. Daar groei ik nu naar toe. In een maand ben ik enorm gegroeid bij Barcelona; het niveau op de trainingen is zó ontzettend hoog. Iedereen schiet veel sneller en harder. Nu ik weer bij het Nederlands elftal ben, merk ik dat ik minder snel word verrast tijdens afwerkoefenigen. Op het WK in Rusland wil ik weer de eerste doelman van Oranje zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen