Eredivisiebekende in poule met Oranje: "Prachtige duels"

6 oktober 2016, 10:28

De echte voetballiefhebber in Nederland zal Aurélien Joachim absoluut nog kennen. De spits speelde een aantal jaren geleden voor RKC Waalwijk en Willem II. De international van Luxemburg zit in de kwalificatiereeks voor het WK 2018 onder meer bij het Nederlands elftal in de poule en hoopt met zijn land te kunnen laten zien dat de spelers de afgelopen jaren veel gegroeid zijn.

"Het is als dag en nacht", zegt Joachim op de website van de FIFA over het verschil tussen het Luxemburg van nu en het Luxemburg van een aantal jaren terug. "In Europa moet iedereen waakzaam zijn tegen de kleine landen, ook tegen ons. We speelden eerst met elf man achter de bal en kwamen amper over de middenlijn heen, maar we proberen ons te verbeteren en meer vooruit te voetballen", aldus de oud-spits van RKC en Willem II.

Luxemburg ging in het eerste groepsduel met 4-3 onderuit tegen Bulgarije. "We lieten het glippen. Onze fouten werden bestraft en daar moeten we van leren", aldus Joachim, die al uitkijkt naar de wedstrijden tegen Nederland en Frankrijk. "De wedstrijden tegen de grote landen zijn prachtig om te spelen. Daar leer je alleen maar meer van", stelt de spits, die eerst Zweden en Wit-Rusland treft. "We moeten onze ontwikkeling omzetten in punten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen