FIFPro waarschuwt spelers die wel van een gokje houden

6 oktober 2016, 13:24

De internationale spelersvakbond FIFPro is donderdag met een waarschuwing gekomen voor alle spelers die er wel van houden om af en toe een gokje te wagen. Een dag na het bericht dat Rangers FC-speler Joey Barton op 44 gegokt zou hebben, waarschuwt de vakbond dat het inzetten op wedstrijden vervelende gevolgen kan hebben voor spelers.

De FIFPro raadt alle spelers aan om voor het wagen van een gokje altijd advies in te winnen bij de nationale voetbalbond of de lokale spelersbond. De vakbond komt met dit statement naar aanleiding van incidenten in België, Engeland en Schotland. Naast Barton zijn Olivier Deschacht (Anderlecht), Tuur Dierickx (Antwerp FC), Knowledge Musonda (KV Oostende), Laurent Henkinet (ontslagen bij Waasland-Beveren), Steven Lawless (Partick Thistle) en Martin Demichelis (Manchester City) al in opspraak geraakt wegens hun gokgedrag.

"Ieder land en elke bond heeft zijn eigen regels. Sommige regels zijn strenger dan andere regels", zegt de FIFPro bij monde van Tony Higgins, die voorzitter is van de Schotse spelersunie. "Elke overtreding kan vervelende gevolgen hebben voor carrière."

De FIFPro benadrukt dat spelers het beste helemaal niet kunnen gokken op voetbalwedstrijden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen