Van Persie wint doelpuntenprijs na discussie met gezin

6 oktober 2016, 14:57

Robin van Persie heeft de Legends of Football award gewonnen, voor de mooiste Premier League-goal van spelers die meer dan honderd keer gescoord hebben in de Engelse competitie. Met zijn doelpunt voor Manchester United tegen Aston Villa in 2013 is de Nederlander in de prijzen gevallen.

Van Persie mocht zelf een doelpunt aandragen voor de verkiezing. Hij kon uit 144 doelpunten kiezen en opteerde dus voor zijn volley tegen Villa. Zijn zoon had echter liever gezien dat hij voor zijn volley namens Arsenal tegen Charlton Athletic in 2006 had gekozen. "Ik heb er mijn gezin over gesproken en we hadden allemaal een andere mening. Mijn zoon wilde dat ik voor de goal tegen Charlton zou kiezen, maar ik ging voor de treffer tegen Villa. Ook vanwege het moment. We werden kampioen in die wedstrijd", zegt Van Persie tegen Sky Sports.

Van Persie kreeg dus zijn gelijk, aangezien hij als winnaar uit de bus kwam. Alan Shearer (goal voor Newcastle United tegen Everton in 2002) en Paul Scholes (goal voor Manchester United tegen Aston Villa in 2006) zijn de nummers twee en drie geworden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen