Utrecht en De Graafschap in evenwicht, ADO laat langs RKC

6 oktober 2016, 16:40

FC Utrecht en De Graafschap kwamen in een oefenduel op trainingscomplex Zoudenbalch niet tot scoren. Beide teams traden niet in hun sterkste opstelling aan. ADO Den Haag speelde in het Kyocera stadion eveneens een oefenwedstrijd. RKC Waalwijk werd met 3-0 aan de kant gezet.

FC Utrecht begon sterk aan de wedstrijd en kreeg direct enkele kansen via onder anderen Andreas Ludwig. De beste kans voor rust was echter voor de bezoekers. De Graafschap kreeg een strafschop toegewezen na een overtreding van Rubio Rubin. Doelman David Jensen wist de inzet van Piotr Parzyszek echter te keren. Ook in de tweede helft kregen beide ploegen enkele kansen, maar gescoord werd er niet.

ADO Den Haag-RKC Waalwijk 3-0

ADO Den Haag boekte in eigen stadion een 3-0 zege op RKC Waalwijk. Alle doelpunten vielen na rust, hoewel de thuisploeg al in de eerste helft op voorsprong leek te komen. De goal van Tom Trybull werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Ludcinio Marengo zette na 55 minuten de 1-0 op het scorebord en was zo'n twintig minuten later ook verantwoordelijk voor de tweede Haagse treffer. Een hattrick had erin gezeten voor de aanvaller, maar RKC-doelman Martijn Bijdevier verrichte enkele uitstekende reddingen. Twee minuten voor tijd bepaalde Chovanie Amatkarijo de eindstand op 3-0.

PEC Zwolle-SC Cambuur 1-2

In de competitie loopt het al niet heel goed voor PEC Zwolle en tijdens een oefenduel met SC Cambuur ging de ploeg van Ron Jans opnieuw onderuit. Met slechts vier spelers die dit seizoen meerdere keren in de basis stonden, kwam PEC in eigen stadion in de eerste helft sterk voor de dag. Gescoord werd er echter pas na rust. Na 65 minuten was het Martijn Barto die de score opende voor Cambuur. Hachim Mastour schoot vervolgens de gelijkmaker binnen, maar lang kon PEC daar niet van genieten. Een minuut later zette Jerge Hoefdraad namelijk de 1-2 eindstand op het scorebord.