Langeler: "Wonder dat het in deze wedstrijd 0-0 blijft"

6 oktober 2016, 20:58

Art Langeler hield een dubbel gevoel over aan het 0-0 gelijkspel van Jong Oranje tegen Turkije. De kans op deelname aan het EK 2017 is bijzonder klein door de remise, maar de interim-bondscoach was wel tevreden met het vertoonde spel.

"Ik sta hier met een dubbel gevoel. Ik ben enorm teleurgesteld over het resultaat, maar ik heb een heel goed spelend Jong Oranje gezien. Dat het vanavond niet lukte zal een combinatie zijn van het feit dat veel jongens niet elke week spelen bij hun club en dus in het laatste deel wat vermoeider waren en dat we de kansen gewoon niet afmaken", aldus Langeler in gesprek met FOX Sports.

"Turkije kreeg een paar enorme kansen, in de tweede helft was het over en weer een flipperkast. Dan ga je niet direct ingrijpen, want de kans bestaat dat hij aan onze kant valt", vervolgt de bondscoach. "De objectieve kijker heeft waarschijnlijk een heel leuke wedstrijd gezien en het is een wonder dat deze wedstrijd 0-0 is geworden."

Langeler had na afloop complimenten over voor zijn ploeg en het vertoonde spel. "We speelden heel aanvallend en dat leverde steeds kansen op, maar de keerzijde daarvan is dat de tegenstander ook kansen krijgt en dat hebben we vandaag gezien. Ik heb vanavond niet perse aan Vincent Janssen gedacht, maar ik kan me voorstellen dat dat bij veel toeschouwers wel het geval is geweest."

De bondscoach blijft desondanks hopen op deelneme aan het EK. "Hoop doet leven.Ik heb heel gretige spelers gezien vandaag, die er alles aan gedaan hebben. Nu moeten we dan maar hopen dat alle nummers twee verliezen", besloot hij. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen