Guardiola roemt Cruijff: "Heel speciaal voor mij geweest"

7 oktober 2016, 10:31

Pep Guardiola steekt zijn liefde voor Johan Cruijff nooit onder stoelen of banken en de coach van Manchester City heeft wederom de loftrompet gestoken over de Nederlander, die op 24 maart 2016 overleed. De coach van Manchester City was aanwezig bij de presentatie van de autobiografie van Cruijff en kwam daar superlatieven tekort om de legendarische oud-speler te beschrijven.

Guardiola haalt nog altijd veel inspiratie uit de werkwijze van Cruijff als coach. "Begrijp me goed, van Bobby Robson en Louis van Gaal heb ik ook geleerd. Maar ik realiseer me meer dan ooit hoe speciaal hij voor mij is geweest. Eerst in mijn periode als speler, daarna toen ik coach werd", zegt de oefenmeester tegen Telesport.

De autobiografie van Cruijff werd donderdag in Londen gepresenteerd. Guardiola gaf dus acte de presence. "Ik ben zo gelukkig dat ik hem heb mogen meemaken. Hij heeft me voetballessen gegeven, maar hij is ook een grote vriend in mijn leven geweest. Alle gesprekken met hem zitten nog steeds in mijn hoofd."

Guardiola is dus lovend over Cruijff, de voetbalicoon was op zijn beurt ook positief over de Spanjaard. Hij nam hem namelijk op in zijn dreamteam.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen