Blind: "Stekelenburg maakt momenteel iets betere indruk"

7 oktober 2016, 20:23

Vorige maand leek het er nog op dat Jeroen Zoet wel eens voor langere tijd de eerste keeper van Oranje zou kunnen zijn, maar vanavond moet de doelman van PSV in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland genoegen nemen met een plaats op de bank. Bondscoach Danny Blind geeft voor het duel in De Kuip de voorkeur aan Maarten Stekelenburg.

"Maarten maakt op dit moment een iets betere indruk. Jeroen heeft niet gefaald tegen Zweden, daarin keepte hij solide. Maar in de laatste duels en ook op de training was Maarten de iets betere", aldus Blind in gesprek met de NOS. "Zoiets is nooit een makkelijke beslissing, want ik ben ook maar een mens. Maar ik ben ook coach en dan is het je taak om beslissingen te nemen. Daarbij ga je op je gevoel af en op hetgeen je ziet. Daarom heb ik deze beslissing genomen."

Debutant Rick Karsdorp is in plaats van Daryl Janmaat de rechtsback van Oranje. Verder start het Nederlands elftal met dezelfde spelers als in september in het WK-kwalificatieduel met Zweden (1-1). Dat vindt Blind fijn. "Helemaal omdat we daar prima hebben gespeeld. We hadden er ook dik verdiend te winnen", vervolgt de oefenmeester. "We moeten doorgaan met het spel dat we daar hebben laten zien en het is prettig als je dat met dezelfde mensen kan doen. Vanwege een schouderblessure kan Janmaat niet spelen, maar de rest kan ik laten staan."

Nederland miste in Solna veel kansen tegen Zweden. Aangezien Wit-Rusland achterin nauwelijks iets weggeeft, weet Blind dat de mogelijkheden vanavond spaarzaam zullen zijn voor zijn team. "Van een op papier minder team als Wit-Rusland moeten we thuis winnen. Op de twee, drie momenten die we krijgen, moeten we dodelijk zijn. We zullen niet tien of elf kansen krijgen zoals tegen Zweden", besluit Blind.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen