Diarra wil miljoenen van FIFA of Belgische voetbalbond

7 oktober 2016, 20:48

Lassana Diarra wil geld zien van ofwel de FIFA of de Belgische voetbalbond KBVB. De 31-jarige Franse middenvelder, tegenwoordig actief bij Olympique Marseille, eist 6 miljoen euro omdat hij in het verleden door een straf niet naar Charleroi kon verhuizen. Diarra is in België een rechtszaak gestart.

Diarra, die Anzhi in 2013 verruilde voor Lokomotiv Moskou, liet zijn contract bij de club uit de Russische hoofdstad in 2014 zonder overleg ontbinden na een conflict met coach Leonid Kuchuk en het bestuur. Lokomotiv Moskou stapte daarop naar de FIFA en laatstgenoemde partij oordeelde dat Diarra zijn oud-werkgever een schadevergoeding van 10 miljoen euro moet betalen.

De Frans international ging daarop in beroep bij het internationaal sporttribunaal CAS, maar kreeg daar nul op het rekest. Diarra zat na het conflict vijftien maanden zonder club, omdat Lokomotiv Moskou hem niet elders liet tekenen omdat het nog de transferrechten in bezit had.

Voordat het CAS uitspraak deed, had Diarra al een akkoord bereikt met Charleroi. Die deal was wel onder voorbehoud dat de speler geen straf opgelegd zou krijgen. Omdat dit dus wel gebeurde, blies Charleroi de komst van Diarra af. Volgens zijn advocaten is de gang van zaken in strijd met het Europese verdrag van vrij verkeer van werknemers. Ter compensatie eist de middenvelder daarom 6 miljoen euro van de FIFA of de Belgische voetbalbond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen