Groep B: Portugal haalt uit tegen Andorra, Faeroër verrast

7 oktober 2016 – Europees kampioen Portugal heeft geen problemen gehad met Andorra. Mede door vier doelpunten van Cristiano Ronaldo zegevierde de ploeg van coach Fernando Santos met 6-0 in Aveiro. Zwitserland won met 2-3 bij Hongarije en is daardoor nog zonder puntenverlies, Faeroër Eilanden staat na een 0-2 overwinning bij Letland verrassend tweede in groep B.

Groep B: Portugal haalt uit tegen Andorra, Faeroër verrast

Twee maanden na het behalen van de Europese titel in Frankrijk begon Portugal de WK-voorronde met een 2-0 nederlaag in en tegen Zwitserland. Aan de hand van Ronaldo hadden de Zuid-Europeanen vrijdag echter geen enkele moeite met Andorra. Door twee goals van de vedette van Real Madrid stonden ze binnen vier minuten al met 2-0 voor. Ronaldo was na de pauze ook nog twee keer trefzeker en had daarmee een groot aandeel in de 6-0 overwinning. João Cancelo en André Silva maakten de andere Portugese goals tegen de Andorrezen, die met negen man afsloten. Jordi Rubio (twee keer geel) en Marc Rebés (direct rood) konden in de tweede helft vertrekken na een charge op Ronaldo.

Zwitserland pakte dankzij Valentin Stocker drie punten bij Hongarije. De speler van Hertha BSC zorgde in de 89ste minuut voor de beslissende 2-3. De Zwitsers waren eerder in het tweede bedrijf via Hans Seferovi? en Ricardo Rodríguez twee keer op voorsprong gekomen, maar via Adam Szalai wisten de Hongaren deze doelpunten weg te werken.

Zwitserland is met zes punten uit twee wedstrijden de leider in de poule, Portugal staat derde met drie punten. De Europees kampioen moet de Faeroër Eilanden verrassend voor zich dulden. De voetbaldwerg hield Hongarije vorige maand voor eigen publiek al op 0-0 en won in de tweede speelronde met 0-2 bij Letland, door goals van Sonni Nattestad en Jóan Edmundsson, en heeft nu vier punten.

Eredivisie

gerelateerd