De rapportcijfers van Oranje tegen Wit-Rusland

8 oktober 2016, 11:02   Bijgewerkt: 8 oktober 2016, 11:19

Natuurlijk was er een fase dat het wat minder liep bij het Nederlands elftal, maar over het algemeen werd het goede spel tegen Zweden vrijdag doorgezet in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. In de Rotterdamse Kuip zegevierde de ploeg van bondscoach Danny Blind met 4-1 over de Oost-Europeanen. FCUpdate.nl deelt, zoals na elke interland, rapportcijfers uit.

Maarten Stekelenburg - 6,5

Na bijna vier jaar mocht Stekelenburg weer het keepersshirt van Oranje aantrekken. De bij Everton opgeleefde goalie kreeg de voorkeur boven Jeroen Zoet. Hij hoefde niet heel vaak in actie te komen en bij de tegentreffer viel hem weinig te verwijten. Al met al een prima rentree in het Nederlands elftal voor Stekelenburg.

{image[313765][right-half][]}Rick Karsdorp -7

Op voor hem bekend terrein, De Kuip, mocht Karsdorp debuteren voor de nationale ploeg. De rechtsback van Feyenoord liet zich vooral in de eerste helft zien met meerdere goede acties en voorzetten. Na de pauze was hij minder aanwezig. Over de hele wedstrijd liet hij defensief wel wat steken vallen, terwijl verdedigen toch zijn eerste taak zou moeten zijn. Maandag tegen Frankrijk heeft dat wellicht grotere gevolgen.

Jeffrey Bruma - 5

Een mager cijfer voor Jeffrey Bruma. Het stond achterin meermaals niet goed bij Oranje en dat had mede te maken met het feit dat de verdediger die PSV afgelopen zomer voor VfL Wolfsburg verruilde een aantal keer niet goed dekte of een duel verloor, bijvoorbeeld bij de 2-1. Het tegendoelpunt was echter niet volledig aan Bruma te wijten.

{image[313751][right-half][]}Virgil van Dijk - 6

Net als Bruma wist ook zijn maatje in het centrum van de achterhoede Van Dijk niet een overtuigende indruk te maken tegen, met alle respect, maar de voorhoede van Wit-Rusland. Wel scoorde de verdediger van Southampton voor de pauze uit een vrije trap van Sneijder, maar zijn goal werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel.

Daley Blind - 6

Ook Blind wist wat zijn verdedigende taken betreft geen al te sterke indruk te maken. De speler van Manchester United trok meerdere malen aan het kortste eind in een duel, met Wit-Russisch gevaar tot gevolg. Evenals Karsdorp deed Blind het in aanvallend opzicht beter. Aan de bal deed de zoon van de bondscoach, zoals meestal, weinig fout. 

Kevin Strootman - 6

Een maand geleden maakte hij tegen Zweden een cruciale fout en dus had Strootman iets recht te zetten tegen de Wit-Russen. Dat lukte hem echter niet volledig. De middenvelder van AS Roma leed enkele keren balverlies en ook zijn passes zijn wel eens beter geweest bij de nationale ploeg. Daar tegenover zet hij wel enkele goede verdedigende ingrepen.

Georginio Wijnaldum - 7

Speelde een prima wedstrijd en had een kwartier voor tijd de pech dat zijn schot vanaf de rand van het penaltygebied tegen de paal eindigde. Hoewel de speler van Liverpool niet de opvallendste man was aan de kant van Oranje, kan de middenvelder terugkijken op een prima interland. 

{image[313761][right-half][]}Davy Klaassen - 7,5

Van de middenvelders vulde Klaassen zijn rol het beste in. De Ajacied was in balbezit sterk en luisterde zijn goede optreden op met een doelpunt. Hij ging, kenmerkend voor hem, diep en reageerde alert na een schot van Janssen tegen de paal. In de tweede helft kwam de middenvelder op de linksbuitenpositie te staan en ook dat ging hem prima af. Het tekent de veelzijdigheid van de speler van Ajax. 

Quincy Promes - 9

In zijn voorgaande veertien interlands lukte er heel weinig bij Promes, maar in nummer vijftien liet hij dan eindelijk het niveau zien dat hij wekelijks haalt bij Spartak Moskou. De vleugelaanvaller was één van de smaakmakers en beloonde zichzelf in het eerste half uur met zijn eerste twee interlandgoals. Na de pauze speelde hij ook een grote rol in de 3-1.

{image[313757][right-half][]}Vincent Janssen - 7,5

In dienst van Tottenham Hotspur scoorde Janssen pas één keer, maar in paniek is hij daarom niet. Tegen de Wit-Russen was hij wel nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt en in de 64ste minuut werd zijn harde werken beloond met een schitterende en doeltreffende knal vanaf de rand van het penaltygebied. Negen minuten eerder had Janssen al de paal geraakt, waarna Klaassen in de rebound wel succes had.

Wesley Sneijder - 6,5

Net als tegen Zweden werd Sneijder als linksbuiten ingezet. Op die positie was hij minder aanwezig dan hij normaal gesproken is als middenvelder, al had dat wellicht ook te maken met het feit dat hij niet helemaal fit was. Niettemin nam de speler van Galatasaray de vrije trap waaruit Van Dijk een dus onterecht afgekeurde goal maakte. Sneijder kon na de eerste helft niet verder en werd gewisseld voor Davy Pröpper.

Davy Pröpper - 6,5

Speelde door het uitvallen van Wesley Sneijder de tweede helft mee bij Oranje. De middenvelder van PSV sprong prima om met de vele ruimte die Wit-Rusland liet, maar wist zijn invalbeurt niet te bekronen met een doelpunt. Hij kreeg nog wel een grote mogelijkheid, maar schoot wat nonchalant met de buitenkant over en naast. 

Invallers Jordy Clasie en Bas Dost speelden te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling. [photo,101482,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen