Groep E: Lewandowski goud waard tegen Denemarken

8 oktober 2016, 20:19   Bijgewerkt: 8 oktober 2016, 23:20

Aan de hand van Robert Lewandowski heeft Polen zich herpakt van het 2-2 gelijkspel bij Kazachstan in de eerste speelronde van de kwalificatiecyclus voor het WK 2018 in Rusland. De spits leidde de Polen zaterdag in Warschau met drie doelpunten naar een 3-2 overwinning op Denemarken. Eerder op de avond haalden Roemenië en Montenegro uit tegen respectievelijk Armenië (0-5, uit) en Kazachstan (5-0, thuis).

Lewandowski bracht de Polen in de twintigste minuut aan de leiding tegen Denemarken en was ruim een kwartier later uit een strafschop ook verantwoordelijk voor de 2-0. De spits van Bayern München was vlak na de pauze met een schot via de binnenkant van de paal in de korte hoek tevens de maker van de 3-0. Even later kopte Kamil Glik de bal in eigen doel, waardoor het 3-1 werd. Yussuf Poulsen maakte er in de 69ste minuut zelfs 3-2 van en zorgde daarmee voor een spannende slotfase, maar verder kwamen de Denen niet.

Roemenië speelde in Yerevan vrijwel de hele wedstrijd tegen tien man. De Armeen Gor Malakyan werd in de derde minuut met een directe rode kaart van het veld gestuurd omdat hij hands maakte in het penaltygebied. Bogdan Stancu zette de Roemenen uit de daaropvolgende strafschop op 0-1. Adrian Popa en Razvan Marin zorgden ervoor dat het vervolgens binnen elf minuten 0-3 stond. Beide spelers troffen doel op aangeven van Nicolae Stanciu, die in de 29ste minuut zelf de 0-4 maakte. Na een klein uur legde Alexandru Chipciu de eindscore vast op 0-5.

Door toedoen van Zarko Tomasevic leidde Montenegro in Podgorica bij rust met 1-0 tegen Kazachstan. De Montenegrijnen, die de WK-kwalificatiecampagne aftrapten met een 1-1 remise bij de Roemenen, liepen in het tweede bedrijf via Nikola Vukcevic, Stevan Jovetic, Fatos Beciraj en Stefan Savic uit naar een 5-0 overwinning.

Polen, Roemenië en Montenegro zijn met ieder vier punten uit twee wedstrijden de koploper in groep E, Denemarken volgt met drie punten op de vierde plaats. Kazachstan heeft één punt, Armenië nul.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen