Lloris: "Strootman houdt het middenveld bij elkaar"

9 oktober 2016, 18:16

Hugo Lloris verwacht niet dat Frankrijk een eenvoudige wedstrijd tegen Nederland te wachten staat. Beide landen staan maandagavond in groep A van de WK-kwalificatie tegenover elkaar. Lloris waakt onder meer voor de kwaliteiten van Kevin Strootman.

"Ik verwacht een andere wedstrijd dan tegen Bulgarije", vertelt de doelman aan L'Equipe. "Nederland is een grote naam in het Europese voetbal. Ze zijn wraakzuchtig en hebben veel jonge talenten. Het zal een grote strijd gaan worden. Kevin Strootman is erg belangrijk in het elftal. Hij houdt het middenveld goed bij elkaar. Dat doen wij ook graag. Daarom mogen we dat niet laten gebeuren."

Lloris besprak ook de recente ontwikkeling van Paul Pogba. De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van Juventus naar Manchester United. Op Old Trafford en bij Frankrijk lijkt hij moeite te hebben zijn oude niveau op te pikken. "Hij had een korte voorbereidingstijd door het EK. Hij moet de tijd krijgen om daar te wennen. Ik begrijp dat er veel van hem verwacht wordt. Hij moet blijven werken en doorzettingsvermogen tonen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen