Groep D: Georgië verzuimt Wales meer pijn te doen in slotfase

9 oktober 2016, 19:53

Wales mocht zich zondagavond gelukkig prijzen met een punt tegen Georgië. Alleen in de eerste tien minuten was Wales sterker, maar de grootste kansen waren voor de bezoekers. Joe Allen werd nodig gemist op het middenveld van de Welshman.

Gesteund door het eigen publiek kwam Wales ontzettend sterk uit de startblokken. De thuisploeg moest het daarbij vooral hebben van de kwaliteiten van Gareth Bale. De sterspeler van Real Madrid nam zijn ploeg bij de hand. Onder meer door de afwezigheid van de geblesseerde Allen lag er tegen Georgië nog meer druk op de schouders van de vleugelaanvaller. Met een rake kopbal zette Bale na tien minuten zijn vaderland op voorsprong.

In de voorgaande wedstrijd was de verre ingooi van Bale ook een wapen voor Wales. Georgië slaagde er echter in dat onschadelijk te maken. Bij een inworp van Bale ging doelman Giorgi Loria alvast midden in het strafschopgebied staan, waardoor hij elke keer de baas was door de bal uit de lucht te plukken. Gaandeweg de eerste helft kreeg Georgië het gevoel dat het niet onderdeed voor Wales. Het thuisland liet dat ook toe door in een laag tempo te spelen en de tegenstander de ruimte te geven om te voetballen.

In de tweede helft maakte Georgië steeds meer aanspraak op de gelijkmaker en die viel ook door toedoen van Tornike Okriashvili. Vervolgens voltrok zich een slotfase waarin Georgië zichzelf had kunnen belonen met de overwinning. Levan Mchedlidze faalde oog in oog met keeper Wayne Hennessey, terwijl voormalig Vitesse-speler Valeri Qazaishvili de bal snoeihard op de lat schoot. Door het gelijkspel staat Wales na drie duels op vijf punten en Georgië op één punt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen