Van Bommel: "Problemen begonnen met 5-3-2-systeem"

10 oktober 2016, 15:05

Op het WK van 2014 verraste de toenmalig bondscoach Louis van Gaal door af te stappen van het 'Hollandse' 4-3-3-systeem en een 5-3-2-formatie aan te houden. Nederland haalde weliswaar de halve finales, maar Mark van Bommel denkt dat de problemen met het Nederlands voetbal daar wel eens begonnen kunnen zijn.

"Frankrijk-Nederland was toen echt een keerpunt. Normaal koos Van Gaal altijd voor 4-3-3, maar voor die wedstrijd stapte hij ineens over naar een 5-3-2-systeem", herinnert Van Bommel zich in gesprek met L'Équipe. "Ondanks dat we de halve finales haalden, denk ik dat daar sommige problemen misschien wel zijn begonnen. Nederland heeft prijzen gewonnen in een 4-3-3-opstelling."

Ook over de toekomst van het Nederlands voetbal is Van Bommel niet heel positief. "Ik bespeur geen winnaarsmentaliteit, goed spelen wordt belangrijker gevonden dan winnen. We hebben een groot probleem. Arjen Robben en Wesley Sneijder zitten dicht bij het einde van hun loopbaan en de toekomstige leiders zijn Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum. Maar tussen die twee en de jongere jongens zit een gapend gat. We maken een crisis door."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen