RIVM geeft gehoor aan verzoek voor kunstgras-onderzoek

10 oktober 2016, 19:38   Bijgewerkt: 10 oktober 2016, 19:45

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) komt met een nieuw onderzoek naar de veiligheid van de rubberkorrels op kunstgrasvelden. Het RIVM is van plan nog voor het eind van dit kalenderjaar de resultaten te presenteren.

Die conclusie is maandag naar voren gekomen na een overleg tussen vertegenwoordigers van de KNVB, de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Vereniging Sport en Gemeente (VSG). Het RIVM liet wederom weten geen resultaten te verwachten die aangeven dat het rubbergranulaat gevaarlijk is voor de gezondheid.

In 2006 stelde het RIVM dat er geen risico's verbonden waren aan het spelen op kunstgras met rubberkorrels. Het televisieprogramma Zembla wist naar voren te brengen dat het onderzoek veel te beknopt was om echte risico's te kunnen uitsluiten. "Tijdens het onderzoek worden onder andere alle nationale en internationale onderzoeken over kunstgras nogmaals bestudeerd", meldt de KNVB.

"Ook worden er andere relevante niet sport specifieke onderzoeken opnieuw doorgelicht. Verder heeft het RIVM laten weten dat er tussen de 50 á 100 Nederlandse kunstgrasvelden grondig onderzocht gaan worden op de aanwezige stoffen in het rubber. Om deze steekproef zo representatief mogelijk te maken zal de KNVB ondersteunen met de selectie van deze velden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen