Groep B: Riante zege Portugal, drie punten Zwitserland

10 oktober 2016 – Na een valse start in groep B is Portugal ook aan het draaien in de kwalificatie voor het WK in Rusland. Het elftal van vedette Cristiano Ronaldo won maandagavond met 0-6 op bezoek bij de Faeröer Eilanden. Koploper Zwitserland won van Andorra: 1-2.

Groep B: Riante zege Portugal, drie punten Zwitserland

De wedstrijd tussen de Faeröer en Portugal was al voor rust beslist in het voordeel van de bezoekers. Een grote rol was ditmaal weggelegd voor spits André Silva. De aanvaller van FC Porto scoorde voor rust een zuivere hattrick. Zijn eerste treffer viel in de twaalfde minuut, waarna een klein half uur later ook de andere twee goals op het scorebord stonden.

In de tweede helft had Cristiano Ronaldo met een fraai doelpunt in de verre hoek ook zijn aandeel in de ruime overwinning. João Moutinho en João Cancelo namen de laatste doelpunten voor hun rekening. Door de zege pakte Portugal zes punten in de laatste twee duels en weet het enigszins aansluiting te krijgen met Zwitserland. Hongarije en de Faeröer Eilanden volgen op twee punten van de Portugezen.

Zwitserland had weinig moeite met zijn derde tegenstander in de kwalificatiereeks. Een 1-2 uitzege voldeed voor de drie punten. Fabian Schär zette Zwitserland vanuit een strafschop op voorsprong, waarna Admir Mehmedi in de tweede helft het andere doelpunt tegen de touwen kopte. Andorra deed nog wat terug met de 1-2. In dezelfde groep won Hongarije met 0-2 van Letland.

Eredivisie

gerelateerd