Groep A: Ook Zweden veel te sterk voor Bulgarije

10 oktober 2016, 22:45

Zweden had maandagavond in navolging van Frankrijk geen kind aan Bulgarije en deed daardoor goede zaken in groep A. Het elftal van bondscoach Janne Andersson won met 3-0 van de Bulgaren en hebben inmiddels zeven punten uit drie wedstrijden.

Het thuisland zette continu druk op het doel van Bulgarije. Het duurde echter tot het einde voor de eerste helft alvorens Zweden het overwicht omzette in een voorsprong. Ola Toivonen schoot van dichtbij raak. Bulgarije kreeg vervolgens een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar liet die onbenut. Vlak voor rust schoof Oscar Hiljemark de 0-2 in het doel.

In de tweede helft bleef Zweden de betere van de twee, maar deed het beduidend rustiger aan. Het publiek kreeg dankzij Victor Lindelöf nog wel een doelpunt te zien. Door de zege gaat Zweden samen met Frankrijk aan kop in de groep, met drie punten meer dan Nederland. Wit-Rusland wist niet te winnen van een tienkoppig Luxemburg (1-1) en staat nu op een totaal van twee punten.