Strootman: "Manier van kwalificeren interesseert mij weinig"

10 oktober 2016, 23:00

Kevin Strootman had maandagavond het gevoel dat een nederlaag tegen Frankrijk niet nodig was geweest. Oranje ging in groep A van de WK-kwalificatie met 0-1 onderuit tegen de Fransen. Paul Pogba maakte het enige doelpunt.

"We hoopten het resultaat van vrijdag tegen Wit-Rusland hier door te trekken tegen een goede tegenstander, daarin moet je eerlijk zijn. Ze hebben misschien wel meer kwaliteiten dan ons. Dan probeer je als team beter te staan dan de tegenstander. We hebben ook weinig kansen weggeven en dan gaat er een afstandsschot in. Het was uiteindelijk lastig voor ons. Het ontbrak wellicht aan scherpte en frisheid", zo liet Strootman na de wedstrijd weten tegenover de NOS.

"We mistten net dat beetje finesse, waardoor het aanvallend niet zo uitkwam als tegen Wit-Rusland wel het geval was." Het doelpunt van Pogba leek enigszins houdbaar voor doelman Maarten Stekelenburg. "Die bal kwam naast mij vandaan en ik stond in de lijn van de bal, die ging de hele tijd door het midden en week op het laatste moment ineens uit. Het was een lastige bal voor de keeper. We kunnen ook zeggen dat ik hem niet had mogen laten schieten."

Op dit moment staat Nederland op drie punten van zowel Frankrijk als Zweden. De eerste plek lijkt een lastige opgave voor het elftal van bondscoach Danny Blind. "We kijken van wedstrijd tot wedstrijd. De manier van kwalificeren interesseert mij weinig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen