Karsdorp: "Schouderblad is misschien gebroken"

10 oktober 2016, 23:51

Rick Karsdorp beleefde afgelopen vrijdag een goed debuut voor het Nederlands elftal, dat toen overtuigend met 4-1 van Wit-Rusland won. Maandagavond speelde de rechtsachter van Feyenoord weer een puike wedstrijd voor Oranje, maar bleven punten uit. Er werd met 0-1 van Frankrijk verloren. Karsdorp is gehavend uit de strijd gekomen.

"Ik kreeg een elleboog op mijn oog, die is nu dik, en ik ben op mijn schouderblad gevallen. Die is misschien gebroken. We gaan morgen foto's maken, om 9.30 uur 's ochtends", sprak Karsdorp na de 0-1 tegen Frankrijk tegen onder meer FCUpdate.nl. Hij kreeg een elleboog van Laurent Koscielny.

Ondanks de schouderklachten bleef Karsdorp 'gewoon' in het veld staan. "Ik moest er eigenlijk uit van de dokter, maar ik heb gezegd dat ik de wedstrijd gewoon wilde afmaken. Joël Veltman was aan het warmlopen, maar ik kon doorgaan. Ik kreeg mijn arm echter niet omhoog. Vooral het ingooien was het lastig, dan voelde ik een stekende pijn van acht seconden. We gaan morgen even kijken wat er aan de hand is", aldus Karsdorp.

Een blessure kan Karsdorp niet gebruiken. Met Feyenoord is hij al acht duels op rij zonder puntenverlies in de Eredivisie en hij beleefde dus een prachtweek, met zijn debuut in Oranje. Hij wil het momentum graag behouden in de uitwedstrijd tegen NEC van komende zondag. "Natuurlijk, ik wil lekker doorknallen. We spelen weer zeven wedstrijden in vrij korte tijd. Ik zit in het ritme en in het tempo, dat wil ik doorzetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen