Janssen: geen groot verschil tussen Oranje en Frankrijk

11 oktober 2016, 02:13

"Dit is zuur, echt balen. De teleurstelling is groot", waren de eerste woorden die Vincent Janssen sprak na de 0-1 nederlaag van het Nederlands elftal tegen Frankrijk. Hoewel Oranje aardig stand wist te houden tegen de verliezend EK-finalist, werd het door een doelpunt van Paul Pogba 0-1 de Amsterdam ArenA.

"Dit is een onnodige nederlaag", concludeert Janssen na het verlies tegen Frankrijk tegenover onder meer FCUpdate.nl. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld, stonden goed compact en gaven daardoor heel weinig weg. Zij kwamen vaak niet verder dan onze zestien meter", stelt de hard werkende spits. "En dan vliegt een van hun weinige schoten er plots in", doelt Janssen op de winnende treffer van Pogba, waarbij doelman Maarten Stekelenburg niet helemaal vrijuit ging.

Ondanks de nederlaag en het feit dat Frankrijk en Zweden nu beiden drie punten voor staan op Nederland, blijft Janssen wel optimistisch. "We hebben wel met z'n allen laten zien dat we echt een team zijn. We hebben geknokt en gingen er echt voor. Daar moeten we het positieve van uithalen. Het moet uiteindelijk in de punten terug te zien zijn."

Janssen vindt niet dat er sprake was van een groot kwaliteitsverschil tussen Nederland en Frankrijk. "Nee, dat heb ik niet gezien. Frankrijk had een defensief blok met veel kracht. Het was wel lastig om daar doorheen te komen, maar een klasse apart vond ik Frankrijk niet. We gaven gewoon weinig weg. We creëerden misschien ook niet veel, maar dat lag ook gewoon aan de kwaliteit van beide ploegen. Uiteindelijk hadden wij zelfs de beste kans", refereert Janssen aan het schot van Memphis Depay, vlak voor tijd. "We hadden moeten scoren", verzucht de speler van Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen