Wijnaldum: "We vergaten soms zelf te voetballen"

11 oktober 2016, 02:35

Het Nederlands elftal deed maandagavond slechte zaken in de kwalificatieserie voor het WK 2018, door in de Amsterdam ArenA met 0-1 van Frankrijk te verliezen. Georginio Wijnaldum vond dat Oranje, vooral in de eerste helft, meer durf had moeten tonen. Hij vond de accenten te veel op het verdedigingswerk liggen.

"We hadden in de eerste helft meer durf moeten tonen", zegt Wijnaldum na afloop van de 0-1 tegenover het aanwezige journaille. "We stonden compact en hebben niet veel weggegeven, maar we vergaten soms zelf te voetballen. Misschien waren we te veel bezig met hoe we verdedigend moesten staan, waardoor we het aanvallend wat lieten liggen. In de tweede helft ging dat al wel wat beter", aldus Wijnaldum.

Toch vond hij Oranje minimaal gelijkwaardig aan de Fransen. "Ik denk dat een gelijkspel wel een terechte uitslag zou zijn", stelt Wijnaldum, die beseft dat er veel werk aan de winkel is voor het Nederlands elftal. "Het is noodzakelijk dat we ons kwalificeren voor het WK. Frankrijk en Zweden staan drie punten los, maar er komen nog veel wedstrijden aan. Er kan nog van alles gebeuren."

Wijnaldum werd in de 62ste minuut wegens een hamstringblessure gewisseld voor Bas Dost. "Gini had wat lichte hamstringklachten", verklaart bondscoach Danny Blind. "Hij gaf het in de rust al aan en moest in de tweede helft gewisseld worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen