De rapportcijfers van Oranje tegen Frankrijk

11 oktober 2016, 10:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal bleef maandagavond aardig overeind tegen de ijzersterke ploeg van Frankrijk, maar de eerste nederlaag in 35 WK-kwalificatiewedstrijden is wel een feit. Oranje behaalde een ruime voldoende tegen Les Bleus, maar het werd 0-1 door een zwabberbal van Paul Pogba in de dertigste minuut. FCUpdate.nl deelt, zoals altijd, weer rapportcijfers uit.

Maarten Stekelenburg - 5,5

Rick Karsdorp - 8

Na een bevredigend debuut tegen Wit-Rusland kan Rick Karsdorp ook met een uitstekend gevoel terugkijken op zijn tweede interland. Natuurlijk maakte de rechtsachter van Feyenoord een paar foutjes, maar de wijze waarop Karsdorp zich manifesteert in Oranje is ronduit knap te noemen. Door zijn bewonderenswaardige durf en drive naar voren vonden wij hem Man of the Match tegen Frankrijk.

Jeffrey Bruma - 6

Virgil van Dijk - 7,5

Zo goed als Virgil van Dijk in het shirt van Southampton speelt, is het nog niet altijd bij Oranje. Toch speelde de verdediger een dijk van een wedstrijd tegen Frankrijk. Hij greep meerdere keren uitstekend in en was bovendien weer gevaarlijk bij standaardsituaties. De Van Dijk die we tegen Frankrijk zagen, willen we vaker zien bij Oranje.

Daley Blind - 6,5

Georginio Wijnaldum - 5,5

Wijnaldum begon na een puik optreden tegen Wit-Rusland met zelfvertrouwen aan de clash met Frankrijk, getuige ook zijn actie vanaf rechts in de eerste helft, waarmee hij met een soort 'akka' langs een Fransman ging. Daarna werd hij echter toch wat anoniem. Hamstringklachten lagen daaraan ten grondslag. Deze zorgden er ook voor dat de Liverpool-middenvelder na ruim een uur spelen gewisseld moest worden voor Bas Dost.

Kevin Strootman - 5,5

Davy Pröpper - 6

Tijdens zijn debuut in de basis van Oranje zorgde Pröpper voor veel diepgang. Ook liet hij zich zien met een paar goede aannames en passes. Toch kon de PSV'er zich niet echt onderscheiden in aanvallend opzicht en werd hij meerdere malen afgetroefd door de fysiek sterke Fransen. Pröpper liet wel zien dat hij absoluut een Oranje-waardige speler is.

Vincent Janssen - 6,5

Davy Klaassen - 6

Klaassen was door de absentie van de geblesseerde Wesley Sneijder veroordeeld tot de positie van hangende linksbuiten. Hij kon daar niet echt loskomen van zijn directe tegenstander. De Ajacied was een paar keer betrokken bij een goede aanval, maar het was toch wat flets. Klaassen lijkt sterker te zijn als hij vanuit het centrum komt.

Memphis Depay - 5

Bas Dost, Quincy Promes en Jetro Willems speelden te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

[photo,101531,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen