Weinig belangstelling voor goed presterende Zweden

11 oktober 2016, 10:11   Bijgewerkt: 11 oktober 2016, 11:09

Met zeven punten uit drie wedstrijden, waaronder een gelijkspel tegen Oranje, is Zweden uitstekend begonnen aan de jacht op een ticket voor het WK 2018 in Rusland. De Scandinaviërs wonnen maandag voor eigen publiek met 3-0 van Bulgarije, al viel de publieke belangstelling tegen. De Friends Arena in Solna zat met ruim 20.000 toeschouwers niet eens voor de helft vol.

De ticketprijzen voor het treffen met Bulgarije waren nochtans verlaagd en ook de spelers zetten zich via sociale media in om het stadion vol te krijgen, maar die inspanningen hadden geen succes. Voormalig FC Groningen-speler Andreas Granqvist begrijpt wel waarom de mensen wegblijven. Het aanvangstijdstip van 20.45 uur is te laat voor gezinnen met jonge kinderen. "Ik had gehoopt dat de FIFA en de UEFA zouden luisteren naar het idee om de wedstrijd om 19.00 uur te laten beginnen. Dat zou meer publiek opleveren, maar de macht ligt bij de televisie", zegt Granqvist in gesprek met Aftonbladet.

Bondscoach Janne Andersson vult aan: "De invloed op het aantal toeschouwers is niet iets dat direct binnen mijn macht ligt, maar het is wel duidelijk dat wanneer we goed spelen en wedstrijden winnen, de mensen misschien wel interesse hebben om te komen kijken. Ik zal alles doen wat binnen mijn mogelijkheden ligt om hiermee te helpen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen