Pogba laat voeten spreken: "Het is ook geen FC Pogba"

11 oktober 2016, 12:48

Van Paul Pogba wordt door de Franse voetbalfans altijd verwacht dat hij de nationale ploeg op sleeptouw neemt, maar de afgelopen tijd was dat niet altijd het geval. Maandagavond stond de duurste speler ter wereld echter weer op bij Les Bleus, die door een treffer van de middenvelder van Manchester United met 0-1 bij het Nederlands elftal wisten te winnen.

Pogba kreeg voor de interlandperiode veel kritiek te verduren, maar rekende hier dus mee af in de Amsterdam ArenA. Hij vindt dat het wel erg veel over hem gaat. "Het is raar, maar het lijkt wel of het hele team om mij draait", verzucht de middenvelder in gesprek met Canal+. "Maar dit is niet FC Pogba. Het gaat om het team, niet over individuele prestaties. Ik zet mij altijd in voor het collectief, en dat is nooit anders geweest."

"Natuurlijk is het vervelend als je kritiek krijgt, maar zo zit het voetbal nou eenmaal in elkaar", vervolgt Pogba. "Ik probeer gewoon gefocust te blijven op mijn prestaties op het veld. Ik geef altijd honderd procent voor mijn land. Ik probeer altijd veel te forceren en creëren, misschien dribbel ik daarom soms een beetje te veel. Ik moet soms meer als een Andrea Pirlo spelen. Mensen vergeten soms weleens dat ik nog maar 23 jaar ben", aldus de matchwinner tegen Oranje.

Antoine Griezmann vindt het mooi dat Pogba de criticasters de mond heeft gesnoerd, zo zegt hij tegenover L'Équipe. "Ik ben blij voor hem. Hij speelde net zo goed als tegen Bulgarije (4-1 winst, red.), maar wist dit keer wel tot scoren te komen. Dit zal hem goed doen. Ik hoop dat hij nu de steun van de journalisten krijgt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen