Gullit herhaalt: "Het is niet meer goed te maken"

11 oktober 2016, 13:48

Ruud Gullit blijft herhalen dat hij teleurgesteld is in Hans van Breukelen. De technisch directeur van de KNVB wilde zijn oud-teamgenoot in augustus aanstellen als assistent-bondscoach, maar hield informatie achter. Dat leidde tot een vertrouwensbreuk en een afgeketste deal.

Aan tafel bij Pauw blikte Gullit weer terug op de gesprekken met Van Breukelen. "Ik had al ja gezegd, maar de omstandigheden waren niet optimaal. Ik wilde dingen op papier hebben, maar ze zeiden dat ik ze gewoon moest vertrouwen. Ik kreeg geen zekerheid en werd niet op de hoogte gehouden van de veranderingen die speelden, met onder meer het vertrek van Marco van Basten. Dat wist ik toen al, maar kreeg ik niet te horen."

Het lijkt niet meer goed te komen tussen Van Breukelen en Gullit. "Het vertrouwen is weg", stelt laatsgenoemde. "Ik moest op de hoogte worden gehouden. Als hij iets weet en hij vertelt dat niet, dan is de vriendschap dus niet echt aanwezig. Dat vind ik gek. Was dat wel zo, dan had hij op z'n minst moeten zeggen dat er een verandering zou gebeuren. Dan weet ik op dat moment genoeg. Maar als je niets zegt, dan is de vriendschap dus niet goed genoeg. Dat vond ik moeilijk. Dat is niet meer goed te maken", verklaart Gullit.

Gullit liet zich bij Pauw ook nog uit over de kunstgrasdiscussie die momenteel speelt in de voetbalwereld. "Ik begrijp wel dat kunstgras handig is omdat je er altijd op kan voetballen, maar het spel wordt er anders van. En als niet iedereen er op speelt, dan moet je het niet willen en alleen maar op echt gras spelen", besluit de oud-international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen