Ludieke actie van elftalleider door kunstgrasdiscussie

11 oktober 2016, 14:09   Bijgewerkt: 11 oktober 2016, 14:34

Aan creativiteit geen gebrek bij Jurgen Mols, elftalleider van een jeugdteam van OVCS uit Sittard. Hij heeft de spelers van de E1 van de Limburgse amateurclubs speciale pakken laten aanmeten, in het kader van de discussie die momenteel gevoerd wordt over de schadelijkheid van korrels in kunstgrasvelden.

De rubberen korrels in bepaalde kunstgrasvelden zijn volgens onderzoek van Zembla kankerverwekkend. Hoewel de KNVB en het het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stellen dat uit voorgaande onderzoeken niet aan het licht is gekomen, wordt er wegens alle ophef wel aanvullend onderzoek gedaan door de ze partijen.

De discussie is voor Mols reden genoeg om de jeugdspelers een balletje te laten trappen in beschermende overalls en mondkappen. De elftalleider publiceerde een foto en een video. "Wij vonden dit wel een gepaste grap om aandacht te vragen voor dit onderwerp", zegt Mols tegen 1Limburg. "Wat mij betreft worden de rubberen korrels vervangen door kurk. Voorlopig kunnen we echter alleen maar afwachten tot er duidelijkheid komt."

Ook bij GJS JO15-2 uit Gorinchem kwamen ze al met een ludieke foto op de proppen:

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen