Larsson lijkt Derby van het Noorden te halen

11 oktober 2016 – Komende zaterdag staat het noorden van Nederland in het teken van de derby tussen FC Groningen en sc Heerenveen in het Noordlease Stadion. In aanloop naar de rivalenstrijd hebben de Friezen goed nieuws te horen gekregen: Sam Larsson lijkt de clash met de Groningers te halen.

Larsson lijkt Derby van het Noorden te halen

Larsson viel anderhalve week geleden tijdens de thuiswedstrijd van Heerenveen uit met een liesblessure, waardoor hij zich moest afmelden voor de Zweedse ploeg. Een bittere pil voor de vleugelaanvaller, aangezien hij tegen Luxemburg of Bulgarije zijn debuut had kunnen vieren voor het nationale elftal. Hij was namelijk voor het eerst opgeroepen.

Larsson liet zich vorige week in Zweden behandelen aan zijn liesblessure en verscheen afgelopen maandag weer in Heerenveen. "Sam heeft maandag aangepast getraind, maar voegt zich vandaag weer bij de groep.Als de situatie niet verandert, is er een goede kans dat hij inzetbaar is tegen Groningen", zegt fysiotherapeut Erik ten Voorde op de clubwebsite.

Ondertussen kampt Simon Thern al een paar dagen met ziekte. Het is niet duidelijk wanneer hij weer fit zal zijn. Caner Cavlan en Mitchell Te Vrede ondervinden geen hinder meer van fysieke klachten.

Eredivisie

gerelateerd