Toornstra vergeleken met Kuyt: "Vraag is of hij verder kan"

11 oktober 2016, 18:43

De loopbaan van Jens Toornstra kan gerust opvallend genoemd worden. De speler van Feyenoord speelde tot zijn twintigste nog bij de amateurs van Alphense Boys, waarna hij alsnog een mooie profloopbaan realiseerde. Volgens televisiepresentator Kees Jansma, die de Feyenoorder 'ontdekte' bij de amateurs, is Toornstra te vergelijken met Dirk Kuyt.

"Die werd ook overal niet goed genoeg bevonden. Men dacht van hem ook, die zal de volgende stap niet maken. Uiteindelijk maken zij die stap toch", zegt Jansma tegen Omroep West. "De vraag is of Toornstra nu nog verder kan, net zoals Kuyt, die ook internationaal een ster geworden is. Ik ben geneigd te zeggen dat Toornstra die stap niet maakt, maar dat zei ik in voorgaande gelegenheden ook en toen maakte Toornstra wel die stap. Hij is een selfmade-man."

Jansma kwam een jonge Toornstra tegen op de velden van Alphense Boys. "Of ik de ontdekker ben? Dan overdrijf je. Goeie spelers ontdekken zichzelf. Jens was voor iedereen die het wilde zien een goede speler. Hij is alleen wat laat doorgedrongen tot het betaalde voetbal. Dat was overigens erg gunstig voor Alphense Boys. Hij heeft tien jaar bij ons gezeten en dat leverde een mooie vergoedingssom voor de club op", zegt Jansma over de speler van Feyenoord, die tegen Frankrijk bij de selectie van Oranje zat.

Overigens is Jansma wel verbaasd dat Toornstra het ver geschopt heeft in de voetballerij. "Afgezien van zijn enorme kwaliteiten heeft hij ook bepaalde technische kwaliteiten niet. Hij kan geen man passeren, het is geen dribbelkont, het is geen opvallende jongen. Het is Toornstra zelf geweest die heeft gezegd: ik wil naar het betaalde voetbal, want ik ben goed genoeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen