Southgate koestert punt en 'fantastische' Joe Hart

12 oktober 2016, 09:27

Gareth Southgate debuteerde als interim-bondscoach van Engeland met een 2-0 overwinning op Malta, maar kwam dinsdagavond met zijn ploeg niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij Slovenië. De oefenmeester constateerde dat het nog altijd een rommeltje is bij The Three Lions.

Southgate volgde de opgestapte Sam Allardyce afgelopen maand op en werd aangesteld voor vier interlands van Engeland. Met de 0-0 in Slovenië mocht de coach blij zijn, aangezien doelman Joe Hart een aantal fenomenale reddingen in huis had. Door de goalie gaat Engeland nog aan kop in de groep. "We liggen nog steeds op schema om ons doel te bereiken. Maar het is duidelijk dat het een rommeltje was en dat we de boel weer stabiel moeten krijgen", zegt de 46-jarige Southgate, die eerder Jong Engeland coachte.

"Het doel is om ons te kwalificeren voor het WK, dus kan dit een belangrijk punt zijn", gaat Southgate verder in gesprek met ITV. "Iedereen weet wel dat we beter kunnen dan we nu hebben laten zien. Al hun kansen kwamen voort uit fouten van ons of standaardsituaties", stelt de keuzeheer, die Hart dus zag uitblinken. "We hebben het punt aan hem te danken. Hij was simpelweg fantastisch."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen