Tien jaar Jong Oranje: hoge pieken en diepe dalen

12 oktober 2016, 14:57   Bijgewerkt: 13 oktober 2016, 07:44

Ondanks een 1-4 zege op Jong Cyprus werd dinsdag duidelijk dat Jong Oranje zich niet heeft geplaatst voor het EK van komend jaar in Polen. Een teleurstelling voor het Nederlandse team, dat nu drie van de laatste vier Europese eindtoernooien heeft gemist. Zeer opmerkelijk, aangezien Jong Oranje in 2006 en 2007 het toernooi nog wist te winnen. FCUpdate.nl kijkt terug naar tien jaar Jong Oranje.

2006: grote euforie in Portugal

Jong Oranje

Jong Oranje

2007: Jong Oranje herhaalt fraai kunststukje

2009: titelhouder mist EK op een haar na

2011: wederom lukt het nét niet

2013: de wraak is zoet in Israël

2015: nieuwe tegenslag voor Jong Oranje

In 2013 heeft Jong Oranje zogezegd een opleving, maar twee jaar later schopt de ploeg het wederom niet tot het hoofdtoernooi. Net als in 2009 strandt Jong Oranje in de groepsfase van de kwalificatie. Het haalt zestien punten in de acht groepsduels en moet Slowakije voor zich dulden. Hierdoor mist Jong Oranje voor de zevende keer in de historie en voor de derde keer in vier jaar tijd een eindtoernooi.

2017: uitschakeling door tweede plaats

Vier jaar lang niet uitkomen op een eindtoernooi, het wordt de harde waarheid voor Jong Oranje. Het team van Art Langeler wint weliswaar met 1-4 van Jong Cyprus, maar door de ongunstige resultaten op andere velden is de klinkende overwinning niets waard. Jong Oranje hoort met veertien punten uit acht duels namelijk niet bij de beste nummers twee van de kwalificatiecyclus. Een hard gelag voor talenten als Anwar El Ghazi, Kenny Tete en Karim Rekik, die zodoende nooit aan het voorportaal van een 'echt' EK of WK zullen proeven.

Conclusie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen