PSV in 2017: verkoop toppers, huurlingen 'interessant'

13 oktober 2016, 07:48   Bijgewerkt: 13 oktober 2016, 08:32

PSV maakte woensdag kenbaar dat het seizoen 2015/2016 niet alleen op sportief gebied, maar ook op financieel vlak zeer goed was (winst van 4,339 miljoen euro). De Eindhovense club hoopt over het volgende jaar weer een nettowinst te kunnen schrijven, maar lijkt in dat geval wel een aantal belangrijke spelers van de hand te moeten doen.

Dat signaleert PSV in het jaarverslag. Santiago Arias, Jeroen Zoet en Davy Pröpper zouden volgend jaar op de nominatie kunnen staan om uit Eindhoven te vertrekken. Dat geldt ook voor Luciano Narsingh en Jetro Willems, wiens management komende week met de Eindhovense club om tafel gaat om het over een contractverlenging te hebben. Omdat PSV 22 miljoen euro in kas heeft, kan het wel wat dompers incasseren.

Als PSV geen miljoenen verdient aan uitgaande transfers en deelname aan de Champions League-poulefase, dan wordt het lastig om de kosten te dekken met de inkomsten. "Wij hebben flink geïnvesteerd in de wetenschap dat er forse inkomsten aan zaten te komen. Het zijn ingecalculeerde en beheersbare risico's", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands in het Algemeen Dagblad. "Er zijn kosten gemaakt met het doel om prestaties te leveren. We investeren in voetbal."

"Onder meer de huur van Maxime Lestienne en Marco van Ginkel gingen door in de wetenschap dat we Champions League-geld te besteden hadden. Was dat niet zo, dan hadden we andere overwegingen gemaakt. We kunnen kosten ook weer snel verlagen, indien nodig. Het huren van spelers kan mede daarom voor ons interessant zijn", vervolgt Gerbrands.

Het financiële jaarverslag van PSV is hier te lezen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen