Van Marwijk: "Aanvallender en avontuurlijker dan Oranje"

13 oktober 2016, 08:00

Bert van Marwijk is met Saoedi-Arabië ronduit goed bezig in de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland. Na vier speelronden gaat de ploeg van de Nederlandse bondscoach aan de leiding in een poule van zes, met tien punten. Australië (acht) en Japan (zeven) zijn de nummers twee en drie. De eerste twee ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, de nummer drie speelt een play-off.

De laatste twee WK's gingen aan de neus van Saoedi-Arabië voorbij, waardoor Van Marwijk het land uit het Midden-Oosten maar wat graag weer een deelname aan de mondiale eindronde wil bezorgen. "Ten opzichte van Oranje hebben we nu het voordeel dat er bij ons de eerste twee van een poule van zes landen rechtstreeks gekwalificeerd zijn", zegt de positief gestemde Van Marwijk in De Telegraaf. "En de nummer drie gaat een play-off spelen tegen de nummer drie uit de andere kwalificatiepoule. De winnaar van die play-off speelt nog een intercontinentale play-off. Ons doel is echter om ons direct te plaatsen voor het WK", verzekert de oud-bondscoach van Oranje.

Van Marwijk is zeer te spreken over de kwaliteit die de Saoedische selectie herbergt. "We zijn nu iets meer dan een jaar bezig. Voor mij is het heel plezierig werken met een gedreven selectie. De tactische discipline is groot. Het team blijkt in staat uit te voeren wat ik graag wil zien. Dat is een vergelijkbare tactiek als met het Nederlands elftal, alleen dan wat aanvallender en avontuurlijker, omdat er veel creativiteit in deze selectie zit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen