Pot wil terug naar Jong Oranje: "Zou het graag weer doen"

13 oktober 2016, 08:13

Na een dienstverband van vier jaar trok Cor Pot in 2013 de deur bij Jong Oranje achter zich dicht. In dat jaar haalde de coach de halve finale op het EK onder 21 met de ploeg, die zich daarna niet wist te kwalificeren voor de toernooien van 2015 en 2017. Met oog op de nieuwe kwalificatiecyclus wil Pot graag terugkeren bij Jong Oranje.

Momenteel is de ervaren trainer als assistent van Dick Advocaat werkzaam bij  bij Fenerbahçe, maar terugkeren bij Jong Oranje ziet hij desondanks zitten. "Als ze me bellen, zou ik het heel graag weer doen'', zegt Pot tegen De Telegraaf. "Achteraf heb ik spijt dat ik na het EK in 2013 niet ben doorgegaan. Je hebt iemand nodig die voor langere tijd de leiding neemt, want de wisselingen van de wacht in de laatste jaren hebben de stabiliteit niet bevorderd. Het elftal zelf is al instabiel, omdat je steeds met andere spelers hebt te maken."

De 65-jarige Pot vertrok halverwege augustus naar Fenerbahçe, waar hij samen met Mario Been hoofdcoach Advocaat assisteert.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen