Hamann zet punt achter interlandloopbaan

20 mei 2006, 16:18

Dietmar Hamann heeft het gehad met de nationale ploeg. De middenvelder van Liverpool heeft, nadat hij buiten de Duitse selectie is gelaten voor het WK, besloten om een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan. De 32-jarige Hamann kwam in totaal 59 keer uit voor die Mannschaft. Zijn allerlaatste interland was het oefenduel in Rotterdam tegen Nederland, ruim negen maanden geleden.

"Dit was het. Ik ben 32 jaar, het WK was voor mij de laatste kans om een groot toernooi mee te maken", legt de middenvelder zijn afscheid uit. Zijn afwezigheid in de Duitse selectie voor het WK kwam voor Hamann overigens niet als een verrassing. "Ik heb de bondscoach de afgelopen maanden helemaal niet meer gesproken. Ik ging er dus al ongeveer vanuit dat ik er niet bij zou zitten", aldus de Duitser.

Hamann debuteerde in 1997 in de nationale ploeg van Duitsland en maakte de EK's van 2000 en 2004 en de WK's van 1998 en 2002 mee. De Duitser kende zijn finest hour op 7 oktober 2000, toen hij het enige doelpunt maakte op Wembley tegen Engeland (0-1). Dit betekende het allerlaatste doelpunt in het oude Wembley. In 2002 werd hij bovendien vice-wereldkampioen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen