KNVB strijdt mee tegen nadelige wet: "Tijd voor actie"

13 oktober 2016, 11:05

PSV, Ajax en Feyenoord maken zich hard voor een wetswijzigingen, die zou inhouden dat er minder belasting betaald hoeft te worden te worden bij uitgaande transfers en het uitkeren van premies. Dat zou de concurrentiepositie van de Nederlandse clubs in Europa namelijk zeer ten goede komen. De KNVB helpt de traditionele top-drie met hun lobby in politiek Den Haag.

Sinds 2009 is de Wet belastingheffing excessieve beloningsbestanddelen van kracht en deze 'Bos-tax' pakt zeer nadelig uit voor het Nederlandse voetbal. Door deze belastingregeling is het voor de clubs zeer lastig om hun financiële en sportieve positie te verbeteren. Zo kan de belastingdruk over transferbedragen oplopend tot maar liefst 127 procent. De directeuren van de drie topclubs noemen de wet 'krom', 'onredelijk', 'onrechtvaardig' en 'onbedoeld'. "Het is een aantasting van onze concurrentiepositie."

De excessieve belastingheffing is ook tegen het zere been van de KNVB. "Het Nederlands voetbal is uiteraard net als iedereen bereid om belasting te betalen, maar het voetbal betaalt nu bijna als enige de buitenproportionele heffing over transfers, die nooit voor het voetbal bedoeld is. Deze heffing verslechtert de internationale concurrentiepositie van onze Nederlandse clubs in Europa. De buitenlandse clubs worden namelijk niet geconfronteerd met dergelijke fiscale belemmeringen. Tevens wordt het door dergelijke fiscale maatregelen steeds moeilijker om Nederlandse talenten te behouden voor onze clubs en competitie", benadrukt de KNVB op haar officiële website.

Wat goed nieuws is, is dat de politiek overtuigd geraakt is van de onredelijkheid van de situatie. "Daarom is het nu tijd voor actie", stelt de KNVB.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen