PSV ziet 'geen noodzaak' om spelers te verkopen

13 oktober 2016, 12:50

PSV heeft woensdag bekendgemaakt dat het een nettowinst van 4,3 miljoen euro heeft geschreven over het seizoen 2015/2016, waarin het landskampioen werd en de knock-outfase van de Champions League wist te bereiken. Desondanks stelde het AD dat de Eindhovenaren in 2017 waarschijnlijk spelers moeten verkopen om een positieve balans te realiseren. Dat is echter niet het geval.

Bij monde van financieel manager Jaap van Baar reageert PSV op het vraagstuk of er spelers verkocht moeten worden om een negatief resultaat af te wenden. "Er is geen financiële noodzaak om spelers te verkopen, wil PSV als club gezond blijven", zegt Van Baar op de clubwebsite. "Als PSV in seizoen 2016/2017 geen uitgaande transfers meer realiseert, is het resultaat ongeveer break-even. Willen we echter een positief resultaat laten zien, met andere woorden een nettowinst boeken, dan heeft PSV waarschijnlijk een uitgaande transfer nodig", stelt de financiële man van PSV.

Van Baar geeft nog meer uitleg. "PSV is niet per definitie afhankelijk van Champions League-voetbal of uitgaande transfers om financieel gezond te blijven", aldus de financieel manager van de regerend kampioen. "Om de schuldpositie naar het gewenste niveau terug te brengen hebben we wel positieve resultaten nodig. Winst dus. Mocht zich een worstcasescenario voordoen, is onze organisatie flexibel genoeg om niet in de financiële problemen te komen. De grootte van het 'gat' zal echter afhangen van de keuzes die op dat moment gemaakt worden. Bijvoorbeeld over het wel of niet versterken van de selectie en andere kosten. Gelukkig heeft PSV de afgelopen veertig jaar onafgebroken Europees voetbal gespeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen