"Dat 'Why always me?'-shirt, wie bedenkt er zoiets?"

13 oktober 2016, 13:47   Bijgewerkt: 14 oktober 2016, 11:00

Hoewel Mario Balotelli bij OGC Nice zijn grillige kanten alweer heeft laten zien door in drie minuten tijd twee keer geel te pakken, komt in Frankrijk ook zijn klasse bovendrijven. In vijf officiële wedstrijden was de Italiaan al zes keer trefzeker voor zijn nieuwe werkgever. Roberto Mancini kent als geen ander die wisselvalligheid van de Italiaan.

De manager had zijn landgenoot zowel bij Internazionale als Manchester City onder zijn hoede en kan zich nog een paar typerende situaties voor de geest halen. Zo wisselde hij de aanvaller een keer onmiddellijk, toen die op overdreven wijze met zijn hak tevergeefs een doelpunt probeerde te maken tijdens een oefenduel met LA Galaxy. "Dat het pas de eerste helft was, maakte mij niet uit. Zo mag je je tegenstanders niet voor paal zetten", vertelt hij in L'Equipe.

Ook liep Manchester City de halve finale van de Europa League in 2011 mis door een domme rode kaart van Balotelli. "Zijn ploeggenoten en ik waren furieus." Toch herinnert Mancini ook de mooie momenten, zoals de 1-6 overwinning in de stadsderby tegen Manchester United. "Mario was adembenemend goed. Hij was volwassen, de rest leek net een groep kinderen. Ik was zo blij dat hij eindelijk liet zien wat hij waard was. En toen kwam hij ineens met dat shirt: 'Why always me?' Dat was echt een mispeer. Wie bedenkt er nou zoiets?"

"Er viel altijd wel weer wat nieuws te beleven met Mario", zo vervolgt Mancini. "Een dag voor een wedstrijd vertelde hij me over de brand in zijn badkamer nadat er vuurwerk was afgestoken. Hij zei dat hij lag te slapen en dat zijn vrienden daar mee bezig waren geweest."

Ondanks alles, is Balotelli volgens de ervaren trainer toch vooral een topspits. "Hij is de beste Italiaanse aanvaller van de voorbije jaren. Maar dat hij niet geselecteerd wordt voor de nationale ploeg, dat ligt vooral aan hemzelf. Hij heeft zoveel tijd verspeeld de voorbije jaren, zeker gezien zijn kwaliteiten. Ik hoop dat hij nu doorheeft dat de focus op het voetbal moet liggen. Dit seizoen moet hij er zo twintig kunnen maken. Als hij maar stopt met het uittrekken van zijn shirt na een goal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen