Feyenoord bevestigt gesprekken: "We zitten aan tafel"

13 oktober 2016, 13:48   Bijgewerkt: 13 oktober 2016, 15:34

FC Kopenhagen-directeur Anders Hørsholt maakte eerder op de dag in de Deense krant Berlingske Tidende bekend dat zijn club met negen andere clubs in gesprek is over de oprichting van een Noord-Europese competitie. Dit idee ligt er, omdat de opzet van de Champions League in 2018 ten gunste van de grootste liga's verandert. Feyenoord werd als een van de gesprekspartners genoemd en heeft dat nu bevestigd.

Naast Kopenhagen werden Feyenoord, Ajax, PSV, Anderlecht, Club Brugge, Celtic, Rangers, Malmö FF en Rosenborg genoemd, wat betreft de deelnemers aan het overleg over de nieuw op te zetten competitie. Feyenoord zegt dat de berichtgeving klopt. "We zitten aan tafel", aldus een woordvoerder tegen AD Sportwereld. "Dat zegt niets over de haalbaarheid of over onze deelname. We willen weten wat er speelt en bekijken of het iets voor Feyenoord zou kunnen zijn."

Het is dus nog oriënterend, maar toch komt het debat niet uit de lucht vallen. Feyenoord maakt zich, net als veel andere clubs uit de kleinere voetballanden, zorgen over de ontwikkelingen in het hedendaagse voetbal en het nieuwe format van de CL. "De vraag is wat er straks overblijft voor de minder rijke voetballanden. We praten overigens wel over een initiatief wat op zijn vroegst 2021 gestart kan worden. Als het van de grond komt en als wij willen aansluiten. Maar het is goed dat wij nu meepraten en kijken wat er mogelijk is", aldus de zegsman van Feyenoord.

Kopenhagen-directeur luidde eerder op de dag de noodklok. "Als we nu niet in actie komen, dan worden de grootste clubs alleen meer groter en sterker, terwijl het steeds moeilijk zal worden voor onze clubs", sprak de bestuurder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen