Liverpool komt ook met salarisplafond voor jeugdspelers

13 oktober 2016, 15:54

Na Southampton en Tottenham Hotspur wordt Liverpool de derde grote Premier League-club die een salarisplafond gaat instellen voor jeugdspelers, zo schrijft the Daily Telegraph. Spelers die zeventien jaar of jonger zijn kunnen maximaal 40.000 pond (ruim 44.000 euro) per jaar gaan verdienen.

Het bedrag is een groot verschil met dat van sommige rijke Engelse clubs, waar de bestbetaalde jeugdspelers 11.000 pond (ruim 12.000 euro) per maand ontvangen. Het basissalaris van de minderjarige spelers bij Liverpool kan overigens wel aangevuld worden met bonussen indien ze voor het onder de 23-elftal of de hoofdmacht spelen of ze verhuurd worden.

Manager Jürgen Klopp is een groot voorstander van de doorgevoerde maatregel. De Duitse trainer wil ook samen met hoofdopleidingen Alex Inglethorpe het aantal jeugdspelers dat op het trainingscomplex Melwood rondloopt gaan terugdringen. Kwaliteit moet gaan regeren boven kwantiteit.

Klopp wil dat Liverpool weer trots op zijn jeugd kan worden, zoals in de jaren negentig. Destijds braken onder meer Steven Gerrard, Michael Owen, Robbie Fowler, Steve McManaman en Jamie Carragher vanaf de jeugdafdeling door in de hoofdmacht. "Als we een speler zien, die niet veel beter is dan wat we in onze jeugd hebben rondlopen, dan zullen we altijd gaan kiezen voor onze eigen jongens", zo belooft Klopp.

Volgens de trainer moeten de jeugdspelers van Liverpool weer perspectief zien en voelen dat ze inderdaad kunnen doorbreken op Anfield. Klopp lijkt bovendien zijn woorden waar te maken, sinds zijn aanstelling liet hij Connor Randall, Ryan Kent, Joe Maguire, Sheyi Ojo en Ovie Ejaria debuteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen