Chelsea sluit mijloenendeal en hult zich in Nike-tenues

13 oktober 2016, 16:01

Chelsea heeft een partnerschap gesloten met Nike en maakt met trots bekend dat de grootste commerciële deal is in de historie van de club. Vanaf het seizoen 2017/2018 gaan The Blues in kleding van dit merk spelen. Tot die tijd is Adidas de kledingleverancier van de Londenaren.

Vanaf het seizoen 2017/2018 zullen het eerste team, de jeugd en de vrouwenelftallen gehuld zijn in kleding van Nike. Directeur Marina noemt het een 'ongelofelijke' en 'belangrijke' deal voor de club. Naar verluidt betaalt Chelsea 33,1 miljoen euro om het doorlopende Adidas-contract af te kopen en krijgen ze vijftien (!) jaar lang 66,3 miljoen euro per jaar om de kleding van Nike te dragen.

Chelsea lijkt wel een boost te kunnen gebruiken, aangezien het momenteel op de zevende plaats staat in de Premier League en de vorige jaargang ze een teleurstellende tiende plaats bracht. In de Champions League werd Chelsea vorig seizoen door Paris Saint-Germain uitgeschakeld in de achtste finales, dit jaar speelt de club geen eens Europees voetbal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen