Agustien schrijft historie met Curaçao: "Geweldig"

13 oktober 2016, 21:56

Curaçao plaatste zich deze week voor de eerste keer in de historie voor de Gold Cup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. FC Dordrecht-middenvelder Kemy Agustien is één van de spelers uit de historische selectie.

"Het besef is er nog niet echt", zegt Agustien tegen RTV Rijnmond. "Ik denk dat ik persoonlijk over een aantal jaren pas echt ga nadenken over wat we hebben neergezet. Het is wel historie die we hebben geschreven. Dit was wel altijd de doelstelling van ons project, dat was begonnen met Patrick Kluivert als bondscoach. Het is nu werkelijkheid geworden. Als je kijkt naar de spelers die we hebben, er is veel ervaring uit het betaald voetbal. Dat is belangrijk. Curaçao heeft flinke stappen gemaakt."

Agustien geniet van de reacties op Curaçao op de prestatie. "Dit is een geweldige ervaring om mee te maken", reageert hij. "Het is geweldig voor de mensen die daar leven voor het voetbal. En voor ons als spelers ook. Het is geweldig om voor je eiland uit te mogen komen en we hebben de mensen iets teruggegeven. Een aantal jaren geleden waren we nog niet zover en nu mogen we tegen enkele mooie landen spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen