Roda JC sluit Vergoossen in de armen als adviseur

14 oktober 2016, 07:40   Bijgewerkt: 14 oktober 2016, 16:14

Sef Vergoossen maakt zijn rentree bij Roda JC Kerkrade, de club waar hij tussen 1998 en 2001 drie seizoenen lang voor de groep stond als trainer. De Limburgse eredivisionist heeft de oude bekende aangesteld als Adviseur Technische Zaken. Zijn ervaring moet Roda JC weer omhoog brengen. Momenteel staat de Kerkraadse ploeg op de laatste plaats in de Eredivisie. De 69-jarige Limburger start per direct en tekent in ieder geval voor de rest van het seizoen.

"Vergoossen is in deze fase de ideale persoon die zowel de technische staf als mij van de juiste adviezen kan voorzien. En dat is de toegevoegde waarde die wij nu nodig hebben. Sef zal dan ook als klankbord fungeren voor mij en de technische staf", zegt de verheugde technisch directeur Ton Caanen over de terugkomst van Vergoossen op de clubwebsite.

Vergoossen is de man die PSV in het verleden naar de winst van de KNVB Beker en Europees voetbal wist te dirigeren. Na zijn eerste periode in Kerkrade was hij nog verbonden aan onder meer Racing Genk, PSV en clubs uit Abu Dhabi en Japan. "Natuurlijk volg ik Roda JC op de voet en de stand op de ranglijst van Roda JC gaat mij aan het hart. Toen ik werd benaderd door Ton Caanen werd mij duidelijk dat ik echt iets kan betekenen voor deze club. Ik doe dit voor Roda JC", stelt Vergoossen.

Caanen ziet dat de orgsanisatorische progressie bij Roda JC nog niet correspondeert met de prestaties op het veld. "Wij hebben als organisatie de afgelopen tijd flinke stappen in de goede richting gezet, alleen de sportieve prestaties blijven helaas achter. Net als ik was hoofdtrainer Yannis Anastasiou het met mijn analyse eens dat de club iets extra's nodig heeft. Wat is er dan mooier, dan iemand met zoveel jaar aan ervaring op topniveau bij de club te betrekken. Bovendien kennen Sef en Yannis elkaar goed en daarnaast is Vergoossen ook voor de Raad van Commissarissen een goede sparringpartner", aldus de technisch directeur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen