Riedewald klaagt niet: "Ik ga gewoon harder vechten"

14 oktober 2016, 07:57

Een tijdje geleden leken de kaarten geschud te zijn: Jairo Riedewald was als controlerende middenvelder zeker van een basisplaats bij Ajax. Hoewel de Amsterdammers met acht overwinningen op rij de laatste tijd aardig op dreef zijn, moet de 20-jarige Ajacied zich momenteel schikken in een rol als reserve.

De laatste basisplaats van Riedewald dateert inmiddels van 18 september, in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Bij Ajax-PEC Zwolle (5-1 winst) verdween hij uit de basis. Ajax sprankelde in dit duel, waardoor Peter Bosz Lasse Schöne daarna als controleur liet staan. En dat terwijl Riedewald de ideale man leek te zijn voor deze positie. "Maar toch speel ik niet", stelt de verdediger annex middenvelder in gesprek met De Telegraaf.

Riedewald vindt het jammer hoe dit scenario zich ontvouwd heeft, maar blijft strijdbaar. "In de bekerwedstrijd tegen Willem II wilde de trainer wat reserves aan het werk zien en kreeg een aantal andere basisspelers en ik rust. Maar na vier wedstrijden ben ik nu wel uitgerust, hoor", knipoogt Riedewald. "Nee, ik heb nooit om uitleg gevraagd. Waarom niet? Ik wil niet klagen, ga gewoon nog harder vechten voor een basisplaats."

Het is een voordeel dat Riedewald op meerdere posities inzetbaar kan zijn, maar het blijkt nu dus ook een beetje een nadeel te zijn. "Mijn multifunctionaliteit was altijd mijn kracht, maar nu speel ik door de enorme concurrentie op geen van mijn drie posities. Al heb ik voor dit seizoen eerlijk aangegeven dat ik het niet zo zag zitten om linksback te spelen en dat ik me op links-centraal en het middenveld wilde richten. Maar als ik me via de linksbackplaats weer terug in het elftal kan spelen, moeten we het daar nog maar eens over hebben", aldus Riedewald.

Ondertussen praat Riedewald veel met lotgenoten. "Met Kenny Tete en Riechedly Bazoer kwamen we vorig seizoen vast in het eerste en hadden we dit jaar grootse plannen om iets moois neer te zetten. Nu zit het even tegen en moeten we elkaar steunen op moeilijke dagen en motiveren om het de trainer nóg moeilijker te maken. Ik weet zeker dat we hem zullen overtuigen dat we gewoon in het elftal horen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen